I helgen (6 – 8 december) hade Stigfinnarna och Rallarna sin återkommande julövernattning i scoutstugan Översjön. När Stigfinnarna på lördagen kom ut till stugan överrumplades de av ett gäng människor med svarta huvtröjor som delade ut flygblad med uppmaningen att gå med i Tenebristerna och stödja deras kamp mot ljuset. Lite märkligt var att de svarta huvtröjorna hade Rallarnas patrullmärken tryckta på magen, men men ?. Lite senare stötte Stigfinnarna på två luciaklädda människor som hette Lumina och Luminosa som visade sig kämpa mot Tenebristerna eftersom dessa var emot ljuset och julfirandet. Stigfinnarna uppmanades att inte lyssna på vad som stod på flygbladen utan gå med i deras motståndskamp istället!
Efter en händelserik dag med kluriga uppdrag, julgodistillverkning, julklappsutdelning, ljusspår, julmiddag och dans kring granen segrade dock Tenebristerna genom att kidnappa vår tomte och stjäla vår julgran och elda upp den på lägerbålet.
Nåja – alla verkade väldigt glada ändå! Och dagen efter blev det lite snö och vi hann elda, hugga ved och såga innan det var dags för avfärd tillbaka till stan.

Stigfinnarna läser på flygbladen.
Rallarna med sina patrulltröjor (utklädda till Tenebristerna)
Stigfinnarna möter Lumina och Luminosa = mörkets och Tenebristernas bekämpare.